08. Litteratur & författare

Har du någon favoritvärld?

2016-01-09 23:13 #0 av: MyntareCarlsson

Vilken värld är din favorit ? 

Berätta gärna vad som gör den speciell för just dig.

Anmäl
2016-01-13 10:35 #1 av: Sommarek

Jag har flera egentligen, men är partisk delvis inför i princip alla alv-bosättningar i Tolkiens värld, samt Hogwarts. Med en livslängd på flera tusen har alverna tid att göra allt perfekt, från vapen, kläder och inredning till musik, kamp och sång, och de verkar dessutom njuta av ett ganska skönt och avslappnat liv, men kan tända till när det behövs.
Hogwarts verkar helt enkelt så vansinnigt mysigt. Jag läser alltid böckerna på höst/vinter; det är liksom min HP-årstid.   :)

Anmäl
2016-01-21 14:18 #2 av: Candy Blue

#1 Håller helt med dig :D

Anmäl
2016-01-21 14:18 #3 av: Candy Blue

Kan läsa dem hur många gånger som helst :)

Anmäl
2016-03-11 14:15 #4 av: AnnaMoonshadow

Jag har många favoriter, bland annat de som #1 nämner. Att jag gillar världen är en av anledningarna till varför jag gärna läser om vissa böcker eller spelar om vissa spel när andan faller på. Det har mycket att göra med vad jag har lust med för tillfället. 

Två av mina favoriter (om jag ska ta några som inte är nämnda redan) är Hyrule från The Legend of Zelda-spelen och Tortall från Tamora Pierce böcker. Hyrule har sådana möjligheter för äventyr och de olika spelen är verkligen olika även om grundhistorian sker utefter tydliga regler (t.ex. en grönklädd hjälte och en prinsessa som behöver hjälp att rädda Hyrule från de onda makterna). 

När det gäller Tortall så upptäckte jag världen när jag var en ganska ensam tjej i de yngre tonåren och en värld där tjejer växer upp till att bli badass riddare, krigare och magiker var något som tilltalade mig och faktiskt lärde mig mycket. Jag återvänder fortfarande till Pierce's böcker när jag behöver lite inspiration att ta för mig av livet och att kämpa på trots motgångar Skämtar

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2016-05-16 22:14 #5 av: Flöffo

Jag älskar Dreamworks HTTYD (filmerna och serien), jag blir väldigt fascinerad av deras värld. Karaktärerna, drakarna, landskapen, allting är helt fantastiskt :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.