12. Varelser

Dragon ballz: Kami

2014-03-01 11:30 #0 av: [Noxblood]1

Jag läste nyss i dbz och såg en sak om fick mig tänka...

I nr. 21 efter striden mot Vegeta och Mr Popo visar Kamis skepp så nämns Kamis föräldrar. Det är just det som förvirrade mig... Namekianer föder ju egg ur munnen så det behövs inget sex eller nått för det... Och det verkar inte finns några kvinnliga namekianer heller... Så hur kan hans föräld"rar" vara borta när det bora bara vara förälder... Det står till och men i brevet Kami fick att "vi kommer senare"

Anmäl
2014-03-01 20:30 #1 av: Ikajo

Kan vara en översättningsgrej. Det finns inget plural i japanskan. Det är bara sammanhanget som talar om utifall man talar om en eller flera. Finns det inte orsak så finns inte räkneord med heller. Förälder till exempel heter ryoushin och kan åsyfta både en förälder och två föräldrar. Samma sak med andra meningen. Såvida inte ett pronomen användes så kanske det bara stod något i stil med "ato kimasu/tsuzuku" (kommer/följer senare). Så man vet inte vilka det handlar om. Namekianer verkar ju dessutom ta gemensamt för samtliga barn så det kanske hela byn som skulle följt med.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2014-03-02 02:55 #2 av: [Noxblood]1

Ah.. det med japanskan tänkte jag inte på... Tack för att du klarnade upp det:P

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.