08. Litteratur & författare

Tipsa mig

2012-03-23 19:32 #0 av: [Vargöga]

Hej. Jag har knappt skrivit här inne.

Jag vill veta mera om andra bokserier inom denna genger(stavning?). Har läst Harry Potter och Hungerspelen samt Sagan om Ringen. Sen vet jag inga fler bokserier så tipsa gärna mig om någon jag kan tänkas läsa.

Anmäl
2012-03-23 21:46 #1 av: denstore

Läser du bara på svenska, eller också på engelska?

Anmäl
2012-03-23 22:23 #2 av: Thiah

Sanningens svärd  av Terry Goodkind.  (The sword of truth på engelska)

Det är en bra serie enligt mig Glad

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2012-03-23 22:35 #3 av: Cochon

Spejarens lärling av John Flanagan, älskar serien. ^^

Vargbröder är också bra. =D

Anmäl
2012-03-24 01:45 #4 av: Thaeri

Frågan är vad du är ute efter?

Modern tid? Någon slags medeltid? Framtid?

Hyfsat lättuggade böcker som mest ger underhållning för stunden? Storslagna episka verk där hela världens öde hänger på huvudpersonen och hans eller hennes närmsta krets? Humoristiska böcker med en stor dos satir och samhällskritik? Mörka berättelser som samtidigt säger något om den verkliga världen? Sagoaktiga berättelser?

Och ja, vilka språk kan du tänka dig att läsa på?

Anmäl
2012-03-24 04:22 #5 av: [Vargöga]

Oj vilka svåra frågor. ;)

Jag kan läsa både på svenska och lättare engelska.

Inte politiska böcker iaf. Kan tänka mig det mesta.

Anmäl
2012-03-24 11:22 #6 av: denstore

Min favorit är L.E. Modesitt Jr. Jag slår ett slag för hans böcker så ofta jag kan.

Raymond E Feists böcker är också bra.

Anmäl
2012-03-24 21:58 #7 av: Thaeri

Hmmm... jag tror jag i så fall tipsar dig om böcker med hyfsat lätt engelska så du kan öva upp den förmågan och inte blir lika bunden till det som finns översatt Glad

The Belgarion och The Malloreon av David Eddings. Inte de bästa serierna om man ska se till ren kvalité, men fruktansvärt underhållande när man är hyfsat ny i genren, och läser man dem mer som en parodi blir de ännu bättre.

Det mesta av Neil Gaiman, mycket sagokänsla, säregen humor och faktiskt en av de bästa författarna inom genren idag. Här kanske du vill dela upp vilket språk du läser på lite, Stardust och Coraline borde gå bra på engelska medan Amerikanska gudar och Neverwhere kanske funkar bättre på svenska. Kolla vilken målgrupp böckerna är för helt enkelt.

Roger Zelaznys serie om Amber, vilket språk vet jag inte riktigt, jag har bara läst den svenska översättningen, men språket var riktigt modernt så det borde inte skilja sig så mycket från det du redan är van vid från TV.

Terry Pratchetts böcker för ungdomar/unga vuxna, fruktansvärt roliga och engelskan är överkomlig. Eller ja, skotskan i The Wee Free Men med efterförljare är svårförståelig, men till exempel amerikanska ungdomar förstår det inte bättre än svenska.

Sådär på rak arm Glad

Anmäl
2012-03-25 10:30 #8 av: MissInAction

Nu minns jag inte om du hade läst Den mörka materian? Av Philip Pullman. Det är tre böcker där handlingen utspelas i en parallell värld. Den första boken blev film, Guldkompassen, men den floppade så det har inte kommit några fler filmer....
Dessa böcker har jag inte lyckats få ur huvudet trots att det är snart två år sedan jag läste dem. Älskar dem så otroligt mycket, de har berört mig på djupet.

Guldkompassen är första boken, andra heter Den skarpa eggen, tredje heter Bärnstenskikaren. Om du läser på svenska. Böckerna finns naturligtvis på engelska, också! Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.