13. Övrig fantasy

Artikel i Aftonbladet

2007-11-06 21:48 #0 av: EmmaG

En artikel i aftonbladet om fantasy..
Den är ganska lång & kanske lite svårläst.. Eller så är jag bara dum huvudet som inte riktigt fattar vad människan vill??

http://www.aftonbladet.se/kultur/article1158853.ab
Anmäl
2007-11-06 23:36 #1 av: Sehvrin

Nej, du är inte dum i huvudet, det var en väldigt förvirrad artikel. Det känns som om hon inte bestämt sig för vad hon egentligen tycker, men uttrycker det på ett klumpigt sätt.

Måste säga att artikeln var väldigt roande, men jag håller inte riktigt med i vad som står. 

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2007-11-07 11:27 #2 av: leja

Håller med. Intressant men förvirrande. Vet inte riktigt vad hon vill Tror hon inte vet det själv. Lite för många trådar utan att få till det på slutet. Men intressant.

Cool 

Vad ska man ha som signatur tro?

Anmäl
2007-11-07 13:22 #3 av: zeretki

Intressant ämne men jag tycker hon skriver dåligt och förvirrande. Inte så att hon inte har poänger i det hon skriver, i vissa fall, men hennes språk är dåligt. Hade det varit en uppsats så hade hon inte fått högsta betyg...

Anmäl
2007-11-07 13:54 #4 av: EmmaG

Så bra det känns att jag inte va ensam med att bli förvirrad & att inte förstå =)

Anmäl
2007-11-07 20:33 #5 av: Hallonsaft

Det är inte konstigt att många tycker att det här är en svårläst text. Jag kollade LIX på några olika stycken i texten och fick då ett värde som pendlade mellan 42-63. Lix över 40 räknas som medelsvår, över 50 som svår, och över 60 som mycket svår.

Jag måste dock säga mot folk en aning i det här. Nog var texten kanske inte den lättaste och nej, hon anger inte vad hon själv tycker, förutom att hon tycker om fantasy. Texten som jag ser det är snarare tänkt som olika infallsvinklar man kan ha när man läser fantasy, och därmed även ser hur samhället kring författaren kan synas i texten, även om man inte själv ser det. Hon anger inte vad hon själv tycker om detta, helt enkelt för att tolkningen är upp till läsaren.

Anmäl
2007-11-08 11:29 #6 av: zeretki

#5  Den var dåligt strukturerad och oklar i sitt syfte. Svårläst text och LIX har mer med svåra ord att göra, inte själva grammatiken eller uppbyggnad av en text.

Jag har bl.a. läst och analyserat litteratur på universitetet så jag tycker mig veta lite om hur man ska skriva. Och rent journalistiskt så ska ens text ha en bra kvalitet. Men å andra sidan är det ju Aftonbladet...

Anmäl
2007-11-08 16:58 #7 av: Hallonsaft

#6 Att den är dåligt strukturerad kan jag hålla med om, och syftet framgår inte. Men säg då istället hur många tidningsartiklar som det framgår av? Det är ytterst få. Det finns många brister i den där texten, men den är knappast så dålig som flera andra sagt.

För övrigt har jag också läst och annalyserat litteratur och olika texter på Lunds Universitet, så det är du inte ensam om. Således borde du även vara medveten om att texter ser olika ut beroende på målgrupp och medie.

Anmäl
2007-11-08 17:25 #8 av: zeretki

#7  Jag menar att den är dålig oavsett om hundratals andra artiklar i Aftonbladet är dåliga.

Och jag tror knappast jag är ensam om att ha analyserat litteratur i världen eller i Sverige. Flört Eftersom du har gjort det OCH också tycker att artikeln är dåligt strukturerad så förstår jag inte riktigt vad du argumenterar emot?

Vi har ju samma åsikt? Men du tycker ändå att folk i tråden är onödigt kritiska?

Eller har jag missuppfattat dig?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.