08. Litteratur & författare

Damen under Isen

2007-12-08 14:32 #0 av: Inanna

...en bok av Sarah Singleton, som jag just nu läser (hunnit halva boken ungefär):

Två systrar bor i ett gammalt grått stenslott tillsammans med sin far, en guvernant och en kokerska. Den äldre (Mercy) ser spöken - bland annat en dam under den istäckta dammen.

De tillhör en gammal släkt från Italien. Tiden tycks stå stilla och varje dag liknar den förra. Det är evig vinter och familjen stiger upp på kvällen och går och lägge sig på morgonen. Men en vårblomma får Mercys minne att vakna: hon kommer ihåg att det för längesedan fanns andra årstider och att hon hade en mamma och att de var vakna när solen sken. Men hur längesedan var det egentligen? Och är modern verkligen död, som hennes pappa säger?

När hon försöker ta reda på varför de lever som de gör möter hon hårt motstånd från fadern som säger att han skyddar dem och att deras familj är olika andra människor...

Men, jag har bara läst halva boken, så vi får se hur det går! Skulle kalla detta en gotisk saga - fin, lite kuslig stämning...

Anmäl
2007-12-08 23:51 #1 av: EmmaG

Oho så spännande de låter!

Anmäl
2007-12-16 00:40 #2 av: loreena

#2# håller med. Tack för tipset

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.