02. Film & serier

Besviken på Eragon-filmen

2008-01-08 20:44 #0 av: Ahnna

Måste få klaga av mig! Efter mycket om och men fick jag tag på Eragon på DVD och satte mig ner med fika och chokladkaka och skulle njuta av högklassig fantasyfilm - trodde jag... Shit, vad besviken jag blev! Jag har förvisso inte läst boken - jag läser sällan - men jag tyckte verkligen att filmen var extremt tunn och slapphänt.

Flera av karaktärerna rycktes med i historien och verkade acceptera allt som hände helt utan frågor. (Och regel ett för alla som funderat på hur man skriver en pjäs, bok eller film är att man måste ha minst en huvudkonflikt, annars har man ingen historia. Om alla säger "Ja, vi gör såhär!" hela tiden så finns ingen handling.)

Det förgrymmade mig litegrann att man valt att lägga ner så mycket pengar och tid på en film som inte levererar. Den kändes som typisk Hollywood-action, och skulle troligen kunna ha handlat om PRECIS vad som helst och ändå förmedlat precis samma känslor. Jag personligen upplevde aldrig den där fantasy-känslan, där man träder in i en annan värld och upplever helt nya saker.

Usch, så trist det blev, jag hade verkligen hoppats på den här rullen! Ledsen Vad tycker ni andra om den, är den bra, bara att jag inte ser det eller?

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2008-01-08 20:57 #1 av: Sehvrin

Jag tycker filmen är ok, men väldigt klichéig och förutsägbar och, som du säger, tunn. När jag såg den kändes det som en historia bland tusen andra. Den är underhållande på samma sätt som Independence Day är underhållande: Den duger för stunden.

Den är som sagt inte dålig, men jag har sett sämre filmer som varit mer medryckande (t ex Ladyhawke, som av någon anledning finns som dubbel-dvd tillsammans med Eragon, fråga mig inte varför ^^') 

Jag har för övrigt inte heller läst boken (men jag har en kompis som kommer tvinga mig att göra det så snart jag får tid....) 

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2008-01-08 22:42 #2 av: moondancer

När man har läst boken så kan man inte se filmen utan att klaga. Det är inte mycket i filmen som stämmer med boken, och dessutom är stora delar som är bra i boken helt strukna i filmen, vilket gör den smått ologisk

Anmäl
2008-01-08 22:47 #3 av: loreena

Jag började se den för några veckor sedan, men måste hålla med lite.. Jag somnade efter kanske tio minuter.. Jag var knakse lite extra trött och gav den aldrig någon riktigt chans och den blir säkert bättre när man kommer in i den, men jag blev också lite besviken. Skall nog fortsätta se den nån kväll när ingen annan har lagt beslag på tv..Skrattande

Anmäl
2008-01-09 12:11 #4 av: EmmaG

Jag har inte läst boken & det va väldigt länge sen jag såg filmen. Men jag har hört samma saker sägas som #2. Och det känns ju totalt kass! Visst för att man kanske måste ändra lite filmen för att det ska funka i de mediet...men! *suck*
Den dög för stunden tyckte jag, men den va ju inte speciellt bra & klassas som en film jag nog aldrog kommer önska att få se igen

Anmäl
2008-01-10 21:18 #5 av: Ahnna

Vilken tur att jag inte är den enda som blev besviken! Generad Det finns som sagt sämre filmer som ändå är mer intressanta att se, och just Independence Day är ju världshistoriens 3:e mest förutsägbara film! (1:a Armageddon, 2:a Pearl Harbor.) Men Eragon hamnar nog på 4:e plats, tror jag... Och fantasy ska inte vara förutsägbar!!! Man ska bli överraskad, förundrad, betagen och förälskad när man ser fantasy!

Suck... Fundersam

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2008-01-14 19:01 #6 av: ulliga-flickan

Jag håller helt med!!

Sedan jag läste boken har det alltid varit min favvobok.När jag såg filmen var det så mycket spännande som hade tagits bort och filmen blev genast mycket tråkigare.Dom kunde faktiskt ha gjort den lite bättre .... Fundersam

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.