08. Litteratur & författare

Boktips

2009-03-08 01:18 #0 av: HannaHallgren

Jag håller på just nu och läser en väldigt bra bok ! Väktarens lärling heter den och är super bra ! rekomenderar den verkligen till både barn och vuxna! :D

Beskrivning:
Thomas Ward är den sjunde sonen till en sjunde son, en sådan som ser saker som andra inte ser. Hans föräldrar ser till att han blir antagen som lärling till traktens Väktare, som fungerar som en sorts polis för det övernaturliga. Han sorterar ut de med onda avsikter. Det är ingen lätt uppgift Thomas har framför sig, Väktaren ställer stora krav och många av hans tidigare lärlingar har misslyckats, några har till och med dött. Redan från början sätts Thomas på svåra prov och på något vis måste han lära sig att driva ut spöken, att "tämja" häxor och att fördriva boggartar. Men när han luras att befria den ondaste häxan av alla, Mor Malkin, blir livet mer skräckfyllt än han någonsin skulle kunna drömma om.

Väktarens lärling utspelar sig i ett ospecificerat England för ett antal sekler sedan. Författaren har fångat det ödsliga, spöklika landskapet och tillsammans med häxor, gastar, benknotor, halvruttna kroppar får det läsaren att rysa från första till sista sidan.

Den är jätta bra och läskig ! haha igår när jag låg i min säng och läste sen på kvällen så vågade jag inte mer för att jag blev så rädd ! haha men iallafall så är den super och ni får gärna säga vilka böcker ni gillar också ! :)

/mvh hanna :)

 

Anmäl
2009-03-08 11:55 #1 av: ali97

jag har läst den och jag tycker också att den var bra

Anmäl
2009-03-08 15:45 #2 av: HannaHallgren

haha aa as bra ! :)

Anmäl
2009-03-09 15:42 #3 av: EmmaG

Ja den låter ju lite intressant får jag säga!

Anmäl
2009-03-12 18:19 #4 av: HannaHallgren

den är jätte bra ! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.