- Om sajten & iFokus

Nytt på iFokus!

2009-09-04 14:09 #0 av: EmmaG

Nyheter på gång - troligen til helgen;

Ikon för värd och medarbetare
Som värd eller medarbetare kommer du per inlägg kunna kryssa i en kryssruta som gör att det visas en ikon i inläggslistan och inlägget eller kommentaren att det är skrivet av en värd eller medarbetare. Detta gäller givetvis bara på den egna sajten.

Skriva anonymt
Medlemmar som har iFokus Plus kommer att kunna skriva trådar men se ut att vara anonym. Det är en funktion som är värdefull på sajter som tar upp lite mer känsliga ämnen.

Enklare att bli medlem i sajt
På sajten startsida finns en stor fet färglad knapp för att lägga till sajten som favorit. Förhoppningsvis gör det att fler lägger till favoritsajter.

Personligt aktivitetsindex tas bort
Vi tar bort det personliga aktivitetsindexet. Det har inte lett till bättre aktivitet, men däremot lett till mycket förvirring och dessutom sämre prestanda.

Högerspalten ändras lite
Högerspalten kommer att förändras lite när stenarna försvinner. Bland annat kommer medlemmar kunna se hur länge de har kvar på iFokus Plus och iFokus Minus och dessutom...

Chat
I högerspalten kommer det att finnas en chat för de med iFokus Plus. Chatten kommer att aktiveras för de sajter som har tillräckligt med aktivitet i forumet och om man själv vill ha chatten aktiv.

Den största risken med en chat är att det bara står "hallå?" eller "någon här?" eller "här var det dött...". Det skadar bara sajten. Därför kommer det krävas en viss aktivitet på sajten innan man får aktivera chatten.

Slutligen...
En nyhet som inte funktionsmässigt beror er så mycket är att Staffan och Niklas nu kan ändra bannern i sidhuvudet själva. Den platsen kommer att användas för att marknadsföra sajterna på iFokus, t ex när en ny sajt lanserat kan man ha en bannern för nya sajten. Om någon sajt kör en tävling kan man ha en banner för det etc. Det blir Niklas och Staffan som bestämmer vad som hamnar där, men jag tror det kan gynna aktiviteten på alla sajter.

Anmäl
2009-09-09 14:08 #1 av: Frida

Det verkar som att förändringarna redan har introducerats. IFokus låg nere en stund nu på förmiddagen och jag har märkt av flera ändringar.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2009-09-09 17:08 #2 av: EmmaG

Kolla, jag har fått en grön knapp! Haha ^^

Anmäl
2009-09-09 18:03 #3 av: Frida

Haha, jag med! Undrar egentligen varför denna funktion ska vara bra att ha när man kan välja om den ska visas eller ej. Är man mycket på en sajt så borde man kanske ha lite koll på vem som är värd och vilka som är medarbetare. Eller är det bara jag som kollar upp sådant?

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2009-09-10 11:48 #4 av: EmmaG

Men det är väl bra för att göra folk uppmärksamma på att nu är de nåt viktigt som skrivs *S*
Startar man en tråd och kryssar i för knappen så kommer den synas brevid inläggsrubriken bland alla andra till vänster i kolumnen. Använder man den då när de gäller sajtinfo så är de förhoppningsvis fler som uppmärksammar och läser

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.