Etikett13-övrig-fantasy
Läst 2230 ggr
[Thiah]
2012-03-10, 09:10

Ofantasifullt.

I en tidning(minns inte vilken) stod det att fantasy genren egentligen är väldigt ofantasifull.

Vad tycker ni? Stämmer det? Det är ju väldigt mycket inom fantasi som liknar varandra.

JanGBG
2012-03-10, 11:47
#1

Vilken genren som du väljer så handlar dom om samma sak?

Dekare,Kärlek, Social, relation, Wästen, Krig???????

Det brukar ju i folkmun heta att man "läser" en deckare,kärleksroman, krigsskildring, osv.

Fantasy är ju på samma sätt. Men det är inte "FINT" att läsa böcker av detta slag.

Det är där skon klämmer!

Thaeri
2012-03-10, 14:46
#2

Väldigt mycket inom fantasyn är ganska oorginellt och snor från massa annat utan att vidareutvecklas ordentligt och få en egen twist, eller tar för mycket från samma källa, så så sett stämmer det ju.

De författare som verkligen lyckas däremot, de kan skapa något bra mycket mer unikt än de som skriver realistiska romaner.

Och det är ju inte som att "finlitteraturen" är förskonad från det heller, det finns en fruktansvärt massa grejer som är mer eller mindre samma sak, bara att det kanske utspelar sig i USA istället för Frankrike eller så.

Det finns ett citat som går något i stil med att "90 % av all fantasy är skräp, men så är också 90 % av all litteratur skräp". Ganska talande tycker jag Glad

AnnaMoonshadow
2012-03-11, 21:16
#3

precis som #1 nämnde så handlar det trots allt om en genre. Genrer brukar i stor utsträckning ha saker gemensamt, det är också från dessa gemensamma drag man delar in fantasylitteraturen i undergenrer så som high fantasy, tröskelfantasy, urban fantasy m.fl.

Tyvärr så finns det vissa böcker där fantasin till viss del sinat och där författaren kanske "lånat" lite för mycket från dessa gemensamma och klassiska drag, även om dessa böcker inte för den sakens skull måste vara dåliga.

Det är också en genre med otändligt med möjligheter, möjligheter som bra författare kan arbeta med. Dessutom tycker jag att inte fantasy längre har samma "fulstämpel" som den än gång hade, mycket av vilket påverkas av genrens utveckling bland annat på film. Men tja, den har fortfarande inte lika många författare som räknas in i "finlitteraturens" kanon.

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Upp till toppen