Etikett08-litteratur-författare
Läst 4787 ggr
[Oomega]
2011-11-08, 13:25

Behöver boktips

Jag är 12 snart 13 och hittar inga böcker som intresserar mig!

Skulle vilja ha boktips. Helst tjocka böcker i en serie, fantas, äventyr ja ni vet… (helst romantik också :O ) Läser helst böcker som är för lite äldre…

Sehvrin
2011-11-08, 13:27
#1

Läser du bara på svenska eller kan du tänka dig engelska också? Har du några exempel på böcker som du redan läst och gillat?

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

haschy
2011-11-08, 13:32
#2

Isfolket!

Svarta tornet

Freja,idun och saga (tre böcker)

Mvh Amanda

Är även medarbetare på Dokumentärer :)

[Oomega]
2011-11-08, 13:43
#3

#1 Läser både svenska och engelska. Jag har läst Eragon, Harry Potter, Vargbröder, Vampire Academy, the Immortals(men det ska helst inte vara i nutid) m.m.

#2 Ska kolla upp det!

Sehvrin
2011-11-08, 14:06
#4

Då ska jag se om jag kommer på några bra tips (Problemet är kanske att jag gillar läsa ungdomsböcker samt urban fantasy Tungan ute)

Guldkompassen av Philip Pullman

Goda Omen av Terry Pratchett och Neil Gaiman (läses med fördel på engelska)

Böckerna om Skivvärlden (Discworld) av Terry Pratchett (läses med fördel på engelska)

Firebringer-trilogin av Meredith Anne Pierce

The book of lost things av John Connolly

Sagan om Belgarion av David Eddings

Sagan om Ringen av J.R.R Tolkien (kan vara lite tungläst, särskilt den gamla svenska översättningen, vet inte hur det är med den nya, jag föredrar den i alla fall på engelska och upplevde den som mycket mer lättläst där)

Dracula av Bram Stoker (Den må vara gammal, men den är riktigt bra, men se till att läsa en version som inte är förkortad)

Bartimeus-trilogin av Jonathan Stroud

Det var väl de jag kom på så här på rak arm som inte är direkt nutid (utöver Goda Omen). Jag återkommer om jag kommer på nåt mer.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

[Oomega]
2011-11-08, 14:22
#5

#4 Tack för tipsen! (Skulle också va kul med en tjej som huvudrollen..)

Hallonblad
2011-11-08, 18:07
#6

Shannaraböckerna av Terry Brooks. I åtminstone en av böckerna är huvudpersonen en tjej. (Länge sedan jag läste dem dock.)

Wheel of Time serien av Robert Jordan. (Huvudpersonerna är dock män.)

The Black Magician av Trudi Canavan. Huvudpersonen är kvinnlig. Första boken har jag inte läst, och om jag förstått saken rätt utspelas den långt innan de tre andra böckerna, typ som en prolog. Har dock för mig att den också har en kvinnlig huvudperson.

EDIT:

The Hobbit av J.R.R. Tolkien är också att rekommendera. Dock en mycket kvinnofattig bok, tyvärr. ;P

Om livet ger dig en kattunge, låt den växa till en vacker katt.

Min hemsida - ta gärna en titt! Oskyldig

theresonlycountryforme
2011-11-13, 11:42
#7

Väktarserien av Joseph Delaney! 
Rekomenderas varmt :)


A-ya!
2011-11-13, 14:54
#8

Kika på den här sidan

http://tonarsbokentipsen.blogg.se/

90% är paronormal romance, fantasy eller si-fi-böcker :)

Kolla in boken Fallen ängel också! :) Rekomenderas HÖGT!!! :D

Min blogg: www.tonarsbokentipsen.blogg.se

RedMeddow
2011-11-21, 16:50
#9

En utav den bästa bokserien som jag har läst heter "Magikerns saga", men dessa böcker är fruktansvärt svåra att få tag på! 
Men det är verkligen ett måste att läsa dem någon gång i sitt liv, de är fyllda av magi, spänning, romantik och mystik!

Författaren heter Maggie Furey och första boken heter Aurian, som också är namnet på huvudpersonen.

Sen rekommenderar jag även Joseph Delaneys böcker (första boken heter Väktarens lärling). De är väldigt mörka men helt underbart skrivna. Riktig skräckfantasy!

MissInAction
2011-11-23, 22:31
#10

Hm kanske Hungerspelen? En trilogi. De klassas visst som ungdomsböcker, medans jag som är 31 tyckte att speciellt första boken kändes definitivt inte som någon ungdomsbok! Men du säger att du gärna läser böcker som är för lite äldre, så varför inte Glad Genren är dystopisk science fiction så om du känner att du vill läsa det så rekommenderar jag varmt de böckerna! <3 

Dessa böcker ska bli film och den första kommer på bio den 23:e Mars nästa år! Skrattande Och film två kommer i November 2013.. 
Här är en länk till Hungerspelen på wikipedia. Du kan läsa om handlingen, men försök att hålla dig borta från stycket om karaktärerna ifall du inte vill veta för mycket i förväg! Ett tips bara.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Hungerspelen

Det finns hur mycket fandom som helst om Hungerspelen på nätet, så som sagt, försök håll dig borta från det också tills du har läst ut böckerna, hehe.. så väntar dig mycket skoj sedan! Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Skogselva
2011-11-24, 11:01
#11

The Thief's Gamble av Julie E. McKenna, har inte läst så mycket mer än baksidan än, men den verkar vara allt jag någonsin drömt om att läsa. Handlar om en kvinnlig tjuv, vet inte hur romantisk den är dock, själv försöker jag gärna undvika romantiska böcker.

Sedan finns en serie, som jag inte minns namnet på, av Moira J. Moore, första boken heter Resenting the Hero, lättsam, bra och har också en kvinna i huvudrollen.

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

Lojs
2011-12-03, 12:53
#12

Som någon annan redan gjort så rekommenderar jag bokserien Sagan om Isfolket, det finns några halvkassa böcker i serien, men generellt sett är den ljuvlig tycker jag. (Men jag är 29, så jag kanske inte tillhör samma målgrupp.)

"If someone ever says "-You don't need more aquariums." Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life." ;)
Medis på akvariefisk.

:holmgreen:
2011-12-09, 20:00
#13

Jag kan rekomendera house of night serien - p.c cast och kristin cast

det finns nu 9 böcker , och 3 som handlar om lite bakrunder och sånt extra, kommer fler nästa år :)

HON handlar om vampyrer, fast inte så extremt , utan lite mer gudinne, element grejer.. haha vet inte hur jag ska förklara XD Kan ju vara något att fundera på iaf :P om du gillar sånt alltså XD

Jag var helt anti serien när mina kompisar började läsa den , men jag tog den första boken och satte mig ner och läste. Jag gillade inte första så jätte mycket men jag fortsatte , och det slutade med att jag inte kunde sluta läsa och blir bara irriterad när böckerna tar slut XD

Har läst de 6 första på svenska , men det tar för lång tid tills de kommer ut på svenska så de andra har jag läst på engelska :)

Om du då inte har läst den serien , rekomenderas den verkligen :)


adirf1
2011-12-25, 23:32
#14

Som tidigare nämnt: Den mörka materian(guldkompassen). En bok jag läste i din ålder & bara älskade. Kvinnlig huvudroll & innefattar kärlek.

Temeraire är enligt mig rätt tung läsning men kanske att du kan ta dig en titt.

De utvalda är en stark rekomendation, fartfylld & härlig fantasybok som även den innefattar lite romatnik ;)

Molly Moon läste jag nog också i din ålder men du kanske har klättrat över det stadiet då den serien faller en i tycke & smak :/

Genom dina ögon är en riktig favorit & jag anser att den bör läsas av de flästa. Varning för att den kan vara lite seg i början men den är verkligen värd att läsas.

Cathys bok är den mest serägna bok jag någonsin läst. Skriven i dagboksstil & dagboksinnehavaren har målat & antecknat på marginalerna. Finns hemsidor nämnda iboken som man kan besöka irl. Klistrat på insidan permen finns ett fack som innehåller diverse brev & dokument som återfinns i boken. Det är väll en mysterie bok blandad med kärlek & relationer. Om man finner stilen boken är skriven i okej så rekomenderas den starkt :)

Hoppas att detta varit till hjälp & lycka till i jakten på härliga bäcker ;)

:holmgreen:
2011-12-25, 23:41
#15

#14 Genom dina ögon försökte jag läsa…förut! Men jag tyckte den var så fruktansvärt seeeeeg, och det jag hatar mest av allt är sega böcker! De är okej om det går över efter typ två kapitel, men inte tio. Den åkte i ner soporna direkt XD Enligt mig får en bok fem kapitel på sig att fånga mig ! Annars e det kört.. XD


MissInAction
2011-12-25, 23:43
#16

Men jisses, varför frågade jag inte innan: har du läst böckerna om Harry Potter??
Om inte, ge dem en chans. De är fantasy och ruskigt spännande, 7 böcker (8 filmer), de älskas av både barn och gamla, och ja de innehåller romantik <3 Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

bokis
2011-12-28, 20:12
#17

"Graceling" och "Fire" av Kristin Cashore är bra. Det är äventyr, spänning, fantasy och kärlek samt en kvinnlig huvudroll i båda böckerna. Första boken finns på svenska, den andra finns inte.

JLNordin
2012-01-02, 22:18
#18

rekomenderar också H.o.N precis som #13 ;)

AnnaMoonshadow
2012-01-03, 10:34
#19

kommer osökt in på Tamora Pierces serier, främst de som utspelar sig i tortall:

Song of the lioness (lejoninnans sång på SV)=4 böcker

The immortals (de odödlig på SV) = 4 böcker

Protector of the small = 4 böcker (bara engelska)

Tricksters = 2 böcker (bara engelska)

Beka Cooper = 3 böcker (bara engelska)

Jag älskade dessa när jag var lite yngre och har läst om dem för många gånger. Alla har de starka tjejer i huvudrollerna och de utspelar sig i en främande fantasyvälrld med främst medeltida inslag ^__^

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Upp till toppen