Etikett08-litteratur-författare
Läst 2453 ggr
Shanea
2011-10-14, 13:35

The Host

Jag håller just nu på att läsa The Host (eller "Genom dina ögon" på svenska) av Stephenie Meyer för andra gången. En bok som helt klart hamnat i skuggen av hennes Twilight böcker, så skulle vilja de den en liten putt :)

Den här boken har inget med vampyrer att göra, utan om en osynlig fiende som invaderat jorden. De använder männsikorna som värdar och tar över deras kroppar. Men vissa kämpar emot, som rebellen Melanie, hon blir en röst i huvudet på den "själ" som tagit över hennes kropp, visar henne minnen, och döljer andra för henne. Överväldigad av alla mänskliga känslor beger sig "själen" som tagit över Melanies kropp iväg för att leta efter Melanies älskade, som fortfarande är en fri människa.

Dålig sammanfattning, men där är ungefär vad den handlar om. Inte helt nya nyheter direkt, men är bestämt att den även ska bli film som ska komma ut 2012. Ska bli spännande, eftersom så stor del av boken handlar om vad som händer i tankarna känns det som det inte blir helt lätt att få till det bra. Enligt imdb så är det redan bestämt vem som spelar Melanie, och min första reaktion var att hon kändes helt fel… men efter att ha vant mig vid tanken… kanske det kan funka? Vad tycker ni som läst boken?

Slutligen skulle jag vilja säga att enligt mig finns en del av Stephanies "ovanor" även här, som att Melanie/Wanderer hela till ska offra sig för allt och all, lite som Bella i Twilight, vilket blir lite tröttsamt, men just nu är detta ändå min favorit av Stephanies böcker.

Medarbetare på Fantasy. Försöker även underhålla på pipiga bloggen.


[Thiah]
2011-10-14, 22:22
#1

Jag har tyvärr inte läst denna bok men jag tycker mig märka att det finns flera författare(fantasy och "vanliga") som har en hit eller två som alla läser och sen hamnar de bästa böckerna i skuggan…

Zynell
2011-10-15, 16:41
#2

Jag gillar den boken skarpt! Blev verkligen överraskad när jag läste den för den är också väldigt unik. Den sticker ut, tycker jag. Skrattande

Shanea
2011-10-17, 22:28
#3

#1: Jo, det är väl så det funkar. Men om man verkligen fastnar för en viss författare går de ju alltid att leta reda på som tur var :)

#2: Jo, jag håller med. I science-fiction världen är väl just idén med utomjordingar som tar över människokroppar inte ny direkt, men ändå… Och känslan är ju inte så mycket sci-fi heller, vilket är rätt skönt, för jag är inte något jättefan av sci-fi :) På det hela, lite frisk fläsk, en lite annorlunda historia, även om jag som sagt tycker att man känner igen Stephanies "tänk" så att säga.

Medarbetare på Fantasy. Försöker även underhålla på pipiga bloggen.


Yelly Bean
2011-10-19, 19:42
#4

Jag älskar också den boken :) När jag såg den i bokhandeln tänkte jag först "What, en till Twilight?!", eftersom den har liknande omslag. Sen fastnade jag för en mening de skrivit på baksidan: "Science fiction för såna som inte gillar science fiction". Kanske inte ordagrant, men i alla fall.
Det är verkligen skitkul att de ska göra film av den. Hoppas verkligen den blir bra och inte ett fiasko som t. ex. med Eragon…

Shanea
2011-10-23, 00:48
#5

#4: Kul med en till som upptäckt den :) Vad tror du om skådespelerskan som är castad som Mel på imdb? Tyckte det kändes så himla fel vid första anblicken i alla fall.

När jag låg och läste häromdagen så hittade jag en till Twilight parallell, trianeldramat Mel-Jared-Ian har stora liknelser med triangeldramat Bella-Edward-Jakob, var just en diskussion som kändes som nästan samma som jag läst i Twilight. Spännande när man tittar närmare på det och märker hur författaren funkar liksom, uppenbarligen har hon en grej för triangeldraman, som tur var har jag det med ^^

Medarbetare på Fantasy. Försöker även underhålla på pipiga bloggen.


Yelly Bean
2011-10-29, 06:58
#6

#5 Jag vet faktikst inte vad jag ska tycka om henne. Vid första anblicken kändes det bara helt fel, som du sa. Men då är det ju bara utséendet. Jag har inte sett någon annan film med henne, så jag kan ju inte säga nåt om hennes skådistalanger. ;) Men vi får hoppas att det blir bra!
Ja, det tycker jag faktiskt är rätt kul. Det ger hela kärleksdramat en till tvist att jobba med liksom. Stephenie Meyer är ju en helt fantastiskt bra författare, men jag tycker att hon kan vara lite för "snäll". Våga vara lite elak ibland liksom. ^^

TerriZue
2011-11-09, 11:21
#7

Jag köpte boken på engelska så snart jag hade läst klart Twilight-serien (jag tänkte att med tanke på hur bra Twilight var borde ju The Host vara minst lika bra) och den är ju helt uderbar!

Det tog mig lite tid att komma in i boken då jag är en ganska långsam läsare men så fort jag verkligen hade kommit in i den var jag helt fast, den är helt underbar! :)

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

Snakebiite
2011-12-01, 20:13
#8

Åh jag älskar denna bok! läser den just nu för jag tror det e 10:e gången sedan jag köpte den =)

För er som inte läst den men kanske funderar på att börja så

ja den e lite seg i början men den kommer igån och ni kommer inte ånga att ni läst den när ni väl nått slutet på den =)

Underbar bok undra vad hon kommer skriva härnest =)

MoaL
2011-12-10, 02:07
#9

The host/Genom dina ögon är en grymt bra bok. Att det blir ett "triangeldrama" är inte alls konstigt tycker jag, då det ju egentligen handlar om FYRA personer men endast tre kroppar (därav kaninöronen kring triangeldrama. Flört). Och den som står för elakheterna här är ju faktiskt Melanie och de andra människorna. ^^ Filmen ser jag dock inte särskilt mycket fram emot, jag tror att den kommer att misslyckas totalt. Men vem vet, än är inte undrens tid förbi, man kanske blir förvånad. Men jag är skeptisk. :P

Ingen av de utsedda skådespelarna passar till rollerna tycker jag, när man ser den första bilden. Däremot har jag sett Hanna, och jag tyckte om Saoirse Ronan i den - fast då gillar jag förstås sådana underliga, mordiska kvinnliga karaktärer så som den hon spelar i den filmen. Jag vet dock inte hur hon fungerar i rollen som Melanie Stryder/Wanda.
Jake Abel passar inte alls som Ian O'Shea. Jag hade föreställt mig en betydligt manligare karaktär, inte en ung pojke.

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

adirf1
2011-12-25, 22:52
#10

Måste bara säga att det är en av de mest underbara böcker jag någonsin läst. Seg i starten vilket min bästa vän muttrade om när hon skulle läsa den men om hon erkände att det var värt allt mitt tjat om att fotsätta^^
Jag har tidigare inte kollar på castingen men jag ser Melanie/Wanda som en karaktär med något hårdare drag, inte hade hon väll så runda kinder som Saoirse Ronan har? Eller är det endast min bild av henne?
Ian var inte heller rätt. Ian var en kille jag mer eller mindre dreglade över när jag läste boken & det var nästan så att jag skulle velat omvända min pojkvän lite för att efterlikna Ian mer x)
Men antar att man aldrig kommer kunna vara helt nöjd & som någon tidigare skrivit så tror jag faktiskt (tyvärr) att de kommer misslyckas med filmen.. Jag gråter fortfarande blod för guldkompassen, min första "riktiga" bok vars filmatisering krossade min tro på god film. Hädelse skulle jag vilja kalla det, att förstöra en så bra story :'(

:holmgreen:
2011-12-25, 23:48
#11

Jag hatar sega böcker! En bok får  typ 5 kapitel på sig att fåga mig , lyckas den inte åker den ner i soporna XD Vilket den här boken gjorde ;)


[hamster-expert]
2012-01-02, 20:20
#12

Först tyckte jag boken var lite seg, men sen kunde jag inte sluta läsa den. KUnde sitta från 11 till nästan 3 på natten och läsa den. Just då läste jag rätt mycket böcker, gick i 6an då. Tyckte det var så skönt attt bara läsa och slippa real life.

Nu går jag i åttan och har typ inte läst en bok på ett år.

Tycker verkligen boken borde göras till film!

[hamster-expert]
2012-01-02, 20:21
#13

#9 oooo ska den komma på film alltså!!! när??? :D

JLNordin
2012-01-02, 21:26
#14

#11 nicki!!!! den är bra och du är för konstig xD

Boken är den bästa av Stephenie Meyer :) första gången jag läste den var jag klar på 3 dagar :P

:holmgreen:
2012-01-02, 22:04
#15

#14 Ne :( haha XD skulle inte förvåna mig om den är den bästa, eftersom hennes övriga böcker inte sätter en sån hög nivå ;P Förlåt jennifer XD var bara tvungen !!!! Mohahaahhaa XD


JLNordin
2012-01-02, 22:07
#16

#15 haha ja du… xD inte förvånad ;)Xd

Upp till toppen