Etikett03-film-serier
Läst 8409 ggr
Frida
2010-11-13, 23:43

Dragon Hunter

Kendrick har vuxit upp med sin äldre bror efter att orcher dräpt deras föräldrar. Men när en drake bränner deras by till marken beger sig bröderna ut på en lång resa mot slottet Ocard där drakdräpare lärs upp.

Handling

Efter att deras föräldrar dödats av orcher hängav sig Darius att ta hand om sin yngre bror Kendrick samtidigt som han blev en skicklig krigare. Kendrick ledvde därför ett väldigt skyddat liv tills den dag en drake förstör deras by.

Tillsammans med en osalig skara människor och alver beger sig de båda bröderna till slottet Orchad för att uppfylla deras mors proffesia om att det finns en drakdräpare i familjen.

Men när de slutligen når Orchad finner de platsen övergiven. Efter mångt och mycket får Kendrick veta att det är han och inte hans bror som är född till att bli en drakdräpare. Så med Darius och de andra som lärare får Kendrick lära sig allt om att drakar och hur man hanterar ett svärd. Allt inför det slutliga mötet med draken själv

Recension

Det finns mycket att säga om denna film och merparten är inte positivt. Med en väldigt liten budget har merparten av pengarna gått åt till löner och väldigt sporadiska animeringar. Rekvisitan är undermåtlig och för att dölja detta, plus en massa andra faktorer så som liten rollbesättning, börjar kameramannen skaka hej vilt med kameran bara för det ska se ut som om det händer mer än vad det faktiskt gör. En sak som gör detta extra påtagligt är att det hela tiden pratas om orcher, men du får faktiskt aldrig se en mer än som en svart skugga som snabbt skymtar förbi.

Det är faktiskt inget större fel på storyn, men det stundtals usla skådespeleriet i samband med alla klyshor och bristen av trovärdig rekvisita gör att denna film hamnar i bottenskrapet av så kallade b-filmer. Det som nästan stör mig mest är att Raya, den så kallade alven, beter sig som ett litet våp iklädd ett skynke av läderimmitation och en båge som hon helt sonik kastar ifrån sig mitt i striden.

Kort och gott skulle, i min mening, en lajvförening kunna göra ett minst lika bra jobb att spela in en motsvarande film för en bråkdel av den budget som Dragon Hunter hade. Detta är en film du ser max en gång, i stort sett bara för att kunna säga att du orkade ta dig igenom den. Jag hade personligen aldrig klarat av att enbart sitta och titta på filmen utan hade nog gett upp efter en kvart, tjugo minuter om jag inte sett filmen på datorn så jag kunde göra annat under tiden.

Rollista

Kendrick - Maclain Nelson
Darius - Eric Denton
Raya - Kelly Stables
Malnik - Adam Johnson
Rolland - Slate Holmgren
Olick - Isaac C. Singleton Jr.

Korta fakta

Titel: Dragon Hunter
Produktionsår: 2008
Regissör: Steve Shimek
Längd: 90 minuter
Land: USA
Språk: Engelska
Budget: 850 000 dollar

Källor:

IMDb

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

thecatdoggy
2011-06-29, 11:40
#1

Filmen värkar endå vara bra, jag tycker om fantacy filmer, men man vet aldrig den kan vara dålig.

Upp till toppen