Etikett10-om-sajten-ifokus
Läst 8716 ggr
Frida
2011-02-21, 18:35

Vad säger din avatar om dig?

Har du kvar den tråkiga och intetsägande avatar-siluetten som är standard när man blir medlem på iFokus? Ingen fara, här finns lösningen.

Avataren

En Avatar på internetforum är en liten bild eller ikon som är sammanlänkad med en specifik användare. Från början var denna Avatar inte en standardfunktion på forumen utan implementerades allteftersom när fler och fler användare på olika forum "hackade" till sig små avatarer. (Wikipedia: Avatar)

En Avatar är ofta ett snabbt sätt att identifiera vem det är som har skrivit ett inlägg eller en kommentar eftersom hen allt som oftast lägger märke till bilden innan användarnamnet. På iFokus får varje ny användare en standardavatar som bara är en grå siluett på en vit bakgrund och är därför väldigt intetsägande. Vore det då inte roligare med en mer personlig Avatar?

Storlek på avataren

iFokus kan man numera bara visa sin Avatar i en storlek, nämligen 64*64 pixlar, och bilden ska vara i något av följande format: GIF, JPG eller PNG.

Hur du ändrar din Avatar på iFokus

För att ändra din Avatar här på iFokus klickar du på "Mina inställningar" i övre högra hörnet. Under rubriken "kontoinställningar" som kommer upp i vänsterkanten klickar du sedan på "Avatar". Då kommer du bland annat se detta:

Här laddar du upp en bild från din dator genom att klicka på knappen som heter "Välj bild". Välj den bild du vill ha som Avatar och tryck sedan på "Ladda upp". Klart!

Har du en Gravatar kan du istället använda den. Detta gör du snabbt och smidigt genom att trycka på knappen som heter "Använd" under rubriken "#2 - Använda din Gravatar".

Din nya Avatar syns nu ovanför ditt användarnamn i alla inlägg du skriver på iFokus. Du kan givetvis byta Avatar närhelst du känner för det men tänk på att avataren är väldigt avgörande för att folk ska känna igen dig så byt inte allt för ofta.

Vad ska jag ha för Avatar?

Vad för bild/ikon du vill ha som Avatar bestämmer du helt själv. Du kan som exempel ta ett eget kort och sedan bara beskära det och ändra storleken i ett vanligt bildbehandlignsprogram. Du kan också välja att ladda ner en gratis Avatar från sidorna nedan och sedan ladda upp den här på iFokus.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

simudainkain
2011-02-22, 16:26
#1

Tnx! Har nu bytt Avatar.

Farwuq
2011-02-26, 14:24
#2

Jag håller mig inte med den gamla standardsiluetten.

Flört

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Frida
2011-04-21, 20:15
#3

Artikeln är nu uppdaterad för hur det fungerar med avatarer i den nya versionen av iFokus. Ett nytt alternativ är att man nu kan använda sin Gravatar om man har en sådan.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Upp till toppen