Etikett04-konst-och-eget-skrivande
Läst 1838 ggr
Caramelbrownie
2010-04-23, 13:29

Mer fakta om Aêtêa

Historia och uppkomst

Som de flesta öar och länder i T´rets hav är Aêtêa och Soleïe bördiga och varma, men det finns vissa undantag så som Icês. De första alver som tågade in i dessa tre länder var mörkhyade barbariska män och kvinnor. De hade ovanligt långa öron och gyllengula ögon. När de först bosatte sig så var Ni´gahi en bitter ö. De olika stammarna krigade med varandra om makten och hur en deras gudinna försökte få stopp på de olika krigen som vållade så många dödsfall, tog det inte stopp. Det var då hon sände en vision till Aêtri, en ung fårhadinna, eller vallare. Aêtêa sände henne en krona av silver och ett äpple av guld att styra med. Hon förenade de olika stammarna i Aêtêa och blev Aêtêrie, Aêtêas dotter. Samtidigt som Aêtêa sände sitt sändebud gjorde också Icês och Soleïes skyddsgudar det samma, Så nu styr isdrottningen i Icês och Ökenfararen i Soleîe.

Guldäpplet och silverkronan

Guldäpplet och silver kronan har alltid representerat Aêtêa, så som iskronan har representerat Icês. De gavs till den första drottningen, Gudinna välsigne henne. De visar våra drottningar de klokaste valen med hjälp av Aêtêas förstånd och intelligens. Silver kronan används dock bara två gånger, Vid kröningen och döds marshen. Vid kröningen visar den om det verkligen är en arvtagare till Aêtêrie, den första av de gudinna välsignade. Guldäpplet ligger dock alltid vid den utvaldes hals och hjälper vår gudinna, moder jord att tala genom sin utvalde. Denna utvalde är alltid i rakt nedstigande led från våran första utvalde. Må hennes själ få vila i våran moder och gudinnas famn. Det har också använts ut av oss hovskalder i olika rim och serenader för att beskriva våra drottningars skönhet och välstånd.

Befolkningen

Alverna som vandrade in i det vackra landet Aêtêa anses vara de som är mest lik människorna. De kan ha olika hud och ögon färger, håret kan vara både lockigt rakt, ljust eller mörkt. Öronen är nästan det ända som skiljer människorna och Aêtêarna från varandra, Aêtêas befolkning har långa spetsiga öron som sakta rundas av med en mjuk oval form. De som stannade kvar i Aêtêa och inte fortsatte till Icês eller Soleïe började odla jorden och lära sig själen och väsenet som de kallade Ty´Aêt, eller jord. Med hjälp av dessa andar började de ut vinna jordmagi, och blev centret för hela jordmagins utbredning. Den första att använda det var vår första drottning och utvalda. Hennes och alla hennes efter trädare har en magi så stark och ren att ingen annan kan mäta sig med henne inom Aêtêas gränser. Men det finns två stycken med lika stor magi, även fast den inte drar kraft ifrån jorden. Dessa två är Isdrottningen, som har Ismagi, och Ökenfararen, som har Solmagi.

Att skriva, är att måla med ord...

medarbetare på Fantasy iFokus

Upp till toppen