Etikett03-film-serier
Läst 6908 ggr
Frida
2009-03-01, 01:46

Förtrollad

Det var en gång en prinsessa som skulle gifta sig med sin prins. Prinsens styvmor, drottningen, var dock inte lika förtjust i idén så hon skickade ut prinsessan i skogen för att... Va? Jasså, det va alltså inte så det gick till?

Prinsessan Giselle lever i en liten stuga i skogen med sina vänner djuren. Hon drömmer, som alla sagoprinsessor, om att hon ska hitta sin prins, gifta sig med honom och så lever de lyckliga i alla sina dar. Inte helt oväntat dyker så prins Edward upp och kärleken är ett faktum. Redan samma dag planeras det för bröllop men drottningen, prinsens styvmor, har helt andra åsikter. I Giselle ser hon bara en lycksökerska som vill åt tronen. Inte helt oäven i magins mörka konst förvandlar hon sig till en gammal gumma (börjar ni se mönstret?) och skickar prinsessan till en plats värre än dödens mörka vrå - verkligheten.

Mitt i hjärtat av New York försöker Giselle hitta tillbaka till slottet och sin prins när advokaten Robert och hans dotter kommer till undsättning. I en värld så olik hennes egen får Giselle lära sig att ett lyckligt slut är få förunnat. Och när prins Edward sedan kommer till hennes räddning tvingas hon välja vilken väg hon ska ta - följa med prinsen hem till deras egen värld, eller stanna i New York med advokaten?

Förtrollad är en hysteriskt rolig film om hur galet det kan gå om man placerar en sterotypisk prinsessa i dagens moderna samhälle. Disney speler verkligen på alla sina gamla prinsessklassiker och det går inte att missa vilka scener som är rena rama kopiorna av de tecknade originalen. I sin helhet är det en underhållande film som man nog måste ha sett de gamla Disneyklassikerna för att uppskatta fullt ut. Annars blir det lätt att man ser det som en löjlig film gjord för småflickor, vilket jag tycker är helt fel.

Originaltitel

 Enchanted

Rollista (ej fullständig)

 Prinsessan Giselle - Amy Adams
 Prins Edward - James Marsden
 Robert Philip - Patrick Dempsey
 Drottning Narissa - Susan Sarandon

Bilderna är tagna från Disney.se

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Migoff
2009-03-01, 10:28
#1

Har sett den och jag tycker också att den var jätte bra ^^. Älskar när hon börjar gå runt och sjunga på stan :P

Effie
2009-03-01, 11:43
#2

Har också sett det, och gillar den jättemycket. Kul att den skämtar med alla de här gamla tecknade prinsessfilmerna (och jag älskar tecknad film)


Visst går det. Om inte annat, så går det galet

TerriZue
2009-03-01, 17:46
#3

Den är ju jättesöt och jag tyckte jättemycket om den. :)

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

Eilonwy33
2009-03-01, 23:04
#4

Jag såg den på på bio kort efter premiären, och jag har aldirig varit så lycklig efter ett biobesök som den gången. Ljuva Giselle lyfter själen skyhögt med sin bedårande charm.

En film jag aldrig kommer att få nog av, helt enkelt.

E

Ahnna
2009-03-01, 23:56
#5

Den vill jag se! Skulle må bra av en knasig komedi just nu… Skrattande

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Upp till toppen