Etikett06-varelser
Läst 7712 ggr
Migoff
2008-09-24, 09:05

Bäckahästen

Bäckahästen är ett lömskt rovdjur som lever i sötvatten. Det finns både bäckahingstar och bäckaston, men om de verkligen parar sig vet man inte, eftersom ingen någonsin har sett ett bäckaföl eller två bäckahästar rillsammans. Bäckahästen ser ut som en storvuxen grå eller vit häst, men om ma…

Bäckahästen för med sig offren ut i vattnet.

Bäckahästen är ett lömskt rovdjur som lever i sötvatten.

Det finns både bäckahingstar och bäckaston, men om de verkligen parar sig vet man inte, eftersom ingen någonsin har sett ett bäckaföl eller två bäckahästar rillsammans. Bäckahästen ser ut som en storvuxen grå eller vit häst, men om man studerar dess tänder närmare upptäcker man att den har rovdjurständer istället för vanliga hästtänder.

En bäckahäst bor oftast i vattenfyllda grottor eller hålor, vars golv är fyllda med skelettrester efter djurets byten.

Eftersom bäckahästen gärna jagar människor och andra intelligenta varelser finns där ofta skatter av olika slag. Dess jaktmetoder är lömska.

Favoritmetoden är att låtsas vara en helt vanlig häst för att kunna närma sig en människa i närheten av ett vattendrag. När den kommer inom 10 meters avstånd kan den göra en psykisk attack.

Bäckahästar kan lätt dominera vanliga hästar med sitt starka psyke, varför den ibland kan uppträda som ledarhäst i en flock vildhästar, för att lura till sig offer.

Bäckahästen kan anfalla med sin psykiska förmåga. Om attacken lyckas blir offret lockat att klättra upp på bäckahästens rygg. Djuret rusar då ut i vattnet med sin hjälplöse ryttare och dränker denne. Den psykiska attackens effekt varar i två minuter eller tills offret hamnar i vattnet.

(Faktan tagen från http://www.mythsandlegends.net/backahasten.html)

EmmaG
2008-09-24, 17:43
#1

Oho! Bäckahästen är väl en härlig varelse!

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

EmmaG
2009-01-31, 21:58
#2

*putt*

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

Sehvrin
2009-02-02, 17:30
#3

Intressant artikel, fast tyvärr känns den lite som om den är skriven för ett rollspel än för allmän information om bäckahästen…

Jag tycker att bäckahästen är en väldigt intressant mytologisk varelser och den har ju en del motsvarigheter i andra länder, kanske då främst Kelpien i England (och om jag inte minns fel så är det en Kelpie som bilden i artikeln föreställer, däremot vet jag inte hur stor skillnad det är mellan den och en bäckahässt, kanske ingen alls.)

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Molle08
2009-02-02, 20:17
#4

Jag läser om bäckahästan i en bok som heter Johannesnatten

Upp till toppen