Etikett05-spel
Läst 4908 ggr
EmmaG
2008-07-31, 23:29

Black & White

Grattis, du är nu en gud! Du får ett ont & ett gott samvete som följer dig hela tiden, du väljer vem du vill lyssna på, du kan utföra mirakel och hjälpa, eller stjälpa dina undersåtar, du får t.o.m med en fantastisk varelse till din hjälp!

Black & White är ett PCspel ifrån 2001 och kommer ifrån Lionhead studios.
Som spelare tar du an rollen som en gud och du väljer - via dina handlingar, om du vill vara god eller ond. Du tilldelas ett land som bebos av olika stammar och det är ditt jobb att styra över landet och vinna över de andra stammarna till din religion genom att utföra mirakel - eller så kan du ju helt enkelt bara döda allihopa förstås.

Spelet börjar med en dryg och seg tutorial, du får helt enkelt lära dig kontrollerna och vad du kan göra. Överlag så är början rätt så segdraget och muskontrollerna lätt otympliga.
Även uppdragen på första landet (ny level = nytt land) är lite smådryga. Jag upplever det som att jag aldrig får komma igång och verkligen göra saker!
Ett av uppdragen går ut på att ge 3 män trä, mat och kött så att de klarar sin resa ut på havet. Här har jag alltid känt "Gud, va skönt att ni ska lämna mitt rike! För segsjungande gnällspikar vill jag inte ha här!"


Bra att ni ger er iväg, för jag vill inte ha er!

Nu kanske ni tror att jag inte alls gillar B&W, men det gör jag absolut! Det va min första (och hittills enda) PCspelskärlek. (I'm more of a konsollspelande kinda gal')
Men det är säkert också skillnad på hur man upplever spelet jämfört med om det är första gången man spelar de - eller som jag - trettielfte gången.


Byborna fattar tycke för varandra och ser till att din stam lever vidare!

Det slår mig nu när jag tänker lite extra på spelet för den här artikeln att det t.ex. är väldigt mycket dötid när ens första by byggs upp. Det finns inte så mycket att göra förutom att bliga på de långsamma byborna… eller kanske läsa en bok..


Du kan utföra ett eldmirakel och på sätt skrämma andra stammar till din relgion - och på kuppen döda dem!

Och något annat som stör mig otroligt mycket är bybornas gnäll!
"Vi måste bygga hyddor", "Tillbedjarna behöver mat" och kvinnan som gällt ropar "DÖD!" Jag tycker faktiskt att detta gnäll och tjat förstör mer än hjälper tråkigt nog.


Du får en varelse som du får träna upp att hjälpa dig med att förse vad byborna behöver, eller fostra den till en magnifik slagskämpe!

Som jag redan nämnt så har jag spelat B&W många gånger om, men det va minst 2 år sen sist nu och B&W2 har hunnit leva ett bra tag på vår jord, och efter att ha spelat B&W2 för att sen gå tillbaka till ettan är mest frustrerande över alla dessa puckade kontroller, och hur segt de går att bygga upp byar samt ta över andra byar.
Gräset är verkligen grönare på andra sidan bäcken.
Men trots mitt gnäll så har verkligen B&W1 sin onekliga charm!


Detta är ditt goda och ditt onda samvete. De följer dig på vägen genom spelen och kommer med råd. Du väljer vems råd du vill följa, och på sätt även om du är en ond eller en god gud!

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

AnnaFreds
2008-08-01, 02:01
#1

åh, det där spelade jag för länge sen. Får lite flashbacks när jag ser bilderna ;)

moondancer
2008-08-01, 11:08
#2

Har försökt spela b&w ett antal gånger, men aldrig charmats av det:(

//Olle
Sajtvärd för svensknatur.ifokus, miljö.ifokus och studier.ifokus

EmmaG
2008-08-01, 14:00
#3

#2 Kanske B&W2 passar dig bättre? =)

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

moondancer
2008-08-05, 23:24
#4

vet inte om det passar min dator…heh. Har iaf inte tid för sånt ngn månad nu

//Olle
Sajtvärd för svensknatur.ifokus, miljö.ifokus och studier.ifokus

Upp till toppen