Etikett13-övrig-fantasy
Läst 818 ggr
Sehvrin
2007-11-14, 15:27

Lägereldarnas och Sagornas Tid (berätterkvällar)

Så var det tisdagkväll igen: Jag går in i klassrummet tätt följt av min vän. Inne i klassrummet sitter och står folk och prata, som vanligt är vi sena, men inte sist. Så kommer till slut den sista vi väntar på och vi börjar flytta undan bänkar, ställa stolar i en ring och ta fram ljusen och ställa i mitten. Lamporna släcks och ljusen tänds, skuggorna spelar på klassrummets väggar. I mullret av vattenkokaren sitter vi och väntar och småpratar lite tills någon frågar: "Hur många har saga med sig idag?" Ett antal händer räcks upp och medan tevattnet hälls upp bestäms det vem som ska börja berätta. Så börjar berättarkvällen, den fylls av sagor om rävar, prinsessor, KGB, en mästertjuv, ytterligare en del ur den långa Perslands Krönikan och en historia om den föredetta rymdkaddetten Mishikin (osäker på stavning). Sedan är berättarkvällen slut och lamporna tänds än en gång (till många ögons förfäran ;)

Så där ser en rätt typisk berättarkväll ut för oss. Brukar ni berätta sagor nån gång? Om inte kan jag verkligen rekommendera det, för det är inte mycket man behöver anstränga sig för att ha en berättarkväll; det enda som behövs är ett gäng vänner, en plats att vara på och lite tid.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

EmmaG
2007-11-14, 17:10
#1

Men oj så skoj & spännande!
Hur kom ni på det? Hur träffades ni alla i gruppen & hur många är ni?

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

Sehvrin
2007-11-14, 18:17
#2

Jag vet faktiskt inte riktigt hur det hela startade, då jag blev dittvingad i mitten av förra terminen. Men det var två av mina vänner som startade den.

De flesta som är med på berättarkvällen tillhör samma sektion på Linköpings universitet och de som inte gör det känner någon som tillhör sektionen. Vanligtvis är vi mellan 5 - 10 personer och sagostunden brukar vara i ca 3 timmar.

En sak som jag glömde berätta förut är att alla sagor berättas utantill, men att så länge man följer det kriteriet så får man berätta vad man vill. (Begreppet "saga" har blivit en hel del vidare för mig sen jag började gå på berättarkvällarna)

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Gerbilflicka
2007-11-14, 18:20
#3

Åh, vad roligt! En sån grupp skulle jag gärna vilja vara med i men känner nog tyvärr ingen som skulle var intresserad. :/

EmmaG
2007-11-14, 18:45
#4

Samma problem för mig Emma :-( Känner ingen som skulle va intresserad av det.. Jo, min sambo skulle jättegärna lyssna. Han är duktig på att komma på historier men skulle aldrig berätta dom högt sådär..

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

moondancer
2007-11-14, 20:26
#5

Oooh, du skriver om våra underbara berättarkvällar. Veckans höjdpunkt:D

//Olle
Sajtvärd för svensknatur.ifokus, miljö.ifokus och studier.ifokus

Upp till toppen