Etikett03-film-serier
Läst 5758 ggr
EmmaG
2007-10-03, 18:57

Voyage of the Unicorn

En magisk film om en familj som dras ifrån den krassa verkligheten, får träffa troll, älvor t.o.m Medusa och blir hjältar.

Öppningscenen i denna film är härlig. Mytologiprofessorn Alan Aisling står i sitt klassrum och pratar om fantasin och hur viktig den är. Är dörrnoppen verkligen bara en dörrnopp? Eller symboliserar den solen? Eller en krigare som åker över himlen i sin skinande vagn?

Alan Aisling och hans två döttrar Miranda och Cassie sörjer över sin mors död och allt är inte som det borde vara. Plötsligt en kväll dyker det upp troll i kvarteret som är ute efter familjen Aisling, men i sista stund blir dem räddade av två goda dvärgar som tar med dem på skeppet Unicorn.

Skeppet tar dem till Fantasins landskap och Fairy Island. Där får de höra profetian som handlar om just dem.
"Det ska komma en vis man till oss och två jungfruar av milt sinnelag från andra sidan havet. De ska med sina händer befria hjältar ur deras fångenskap och de mäktigaste utav oss åter födas."

Familjen Aisling får träffa drottning Titania och kung Oberon över Fairy Island som skickar ut dem på uppdraget att rädda deras värld ifrån de hemska trollen. Och trollen vill ju naturligtvis döda Aislings så att profetian inte uppfylls.
På denna fantastiska resa möter de nya vänner och spännande varelser, såsom den ökända Medusa, en minotaur, sfinxen och den människoätande Olaf som ser ut att vara en korkad schweiziskt jättebarn.  

På sina ställen är miljöerna fantastiskt vackra och magiska, Fairy Island speciellt. Men själva filmen är lite ojämn. Har sina klara punkter och likaväl stunder då den känns lite B.
Frågor man kan ställa sig när man ser filmen är t.ex; varför har älvorna vampyrtänder? Varför är The river of death trollen ska korsa för att hävda sig för de andra i klanen bara simpelt brinnande kol? Och vad har filmmakarna för syn på de som bor i Schweiz egentligen när dem porträtterar den nämnda människoätaren Olaf som så, och dessutom som ett korkat jättebarn?

Lite roligt i filmen däremot är att babyloniska och minoiska fynd finns att hitta Fantasins landskap. Att så gamla och kända tidsepoker vävs in.
Det finns två scener i filmen som är så bisarra och underligt härliga så att man måste älska dem!
- När dem öppnar Magiskolsboken och stöter på en liten lärare som ser ut som en trollkarl och..
- när Miranda bekämpar en sjöorm skickad av trollen genom att dansa och på så vis kalla på hjälp av sjöjungfruarna.

Filmen är baserad på boken Voyage of the Basset av James C. Christensen. Och filmen är egentligen en miniserie i två delar av Hallmark och kom ut våren 2001.

Nu återstår frågan; Borde jag, som läser denna artikel, se denna film?
Ja, den är ojämn. Ja, den är lite B emellanåt. Borde du se den? JA! Den är värd 170min av ditt liv.

Och avslutningsvis dessa ord som är en återkommande fras i hela filmen;
Credendo Vides - By believing one sees

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

Dimhilwen
2007-10-03, 22:28
#1

Den verkar ju bra^^

Älskar fantasyfilmer!<3<3

EmmaG
2007-10-03, 23:06
#2

Ja, se den du!
Ingen annan som sett den?

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

Calico
2007-10-04, 10:28
#3

Jag har sett den och tycker att den i det stora hela är en bra film. :D Ibland är den inte så jätte bra men den är iaf värd att se. Finns ett par riktigt bra bitar i filmen som man inte kan låta bli att gilla. :D

/Matilda

Belial
2007-10-05, 20:38
#4

Såg den på "Hallmark" eller vad det heter när jag var 10 år och låg hemma i halsfluss. ^^,

[Quellii]
2007-10-31, 00:00
#5

Åå den är så bra ^^ Min favorit förut :)

Upp till toppen