Etikett01-litteratur
Läst 5082 ggr
Frida
2007-10-29, 02:00

Korset och tronen

Kung Gahallan tvekar över sin sons önskan att bege sig till den förbannade ruinstaden Ramdor. Vem har gett kronprinsen denna idé och varför? Så får kungen tag på en bok som berättar en osannolik saga om platsen. Men är det verkligen bara en saga?

I kungariket Drunok sitter drottning Selima ensam på tronen. Missnöje och hungersnöd är bara några av de saker hon tvingats kämpa mot under åren som gått sedan kungen dödades. Men runt om i landet sker saker som ingen kan förklara. Ohyggliga förändringar drabbar en del människor och sakta börjar deras kroppar av mutera…

Garon var inget mer än en tjuv när prelaten Almund räddade honom från hängning. Att han sedan blev Almunds adept sågs inte med blida ögon. Men Garons tillfälliga trygghet slogs omkull den dag man fann prelaten död, kroppen svårt sargad som av ett djur. Av rädsla för sina tidigare oförrätter vågar Garon inte lämna borgens kapell, men han finner en beskyddare i häxjägaren Regelius.

Sänd att utreda prelatens död tar Regelius med sig Garon och tillsammans uppdagar de början på en hemlighet värre än vad de vågat tro. Snart hamnar de mitt i en kamp om att rädda kungariket Drunok från dess långt gångna förfall. Men vem kan man lita på i tider som dessa? Vem har drabbats av förändringen och vad är det för mystiskt som döljs under slottet?

Korset och tronen är Tobias Landströms första roman. Jag tycker att det är en hyfsat bra bok i sin helhet men berättelsen hade kunnat ges mer utrymme än de 232 sidor den tar upp i sitt minimala pocketformat. Det är ett direkt och klart språk som används utan förskönande omskrivningar. Skrivsättet får dock berättelsen att verka korthuggen på sina ställen. Något som framför allt påverkar slutet. Som den är nu är det även svårt att se något samband med styckeindelningen och i vilka fall den kursiva stilen används. Jag tycker även att vissa karaktärer är som plockade från författare som David Eddings och Tad Williams.

Är man ute efter något lättläst, utan allt för stora krav på innehåll, kan Korset och tronen ge ett nytt inslag i läsarupplevelsen.

Relaterade länkar

Av: Tramptass

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Tramptass'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Tramptass', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-10-29

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

EmmaG
2007-10-29, 12:23
#1

Tackar för den recensionen =)

// Emma, aka Althea

Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken

Upp till toppen