08. Allmänt

Årets julklapp?

2007-11-26 16:18 #0 av: EmmaG

Årets bästa julklapp för djur och miljövännen måste väl vara ett fadderskap hos WWF?

Du har väl knappast undgått allt prat om den globala uppvärmningen?
Sedan 1970-talet har utsläppen av växthusgaser ökat med 70%, vilket ger negativa effekter på vår miljö. Flera djurarter blir mer och mer hotade av människans framfart. Man förutspår att om inget görs kommer både gorillor och schimpanser vara utdöda om bara 10 år!

Men med att ge ett fadderskap i julklapp till någon annan, eller till dig själv ger du WWF medlen för att rädda dessa hotade djurarter.
Det finns flera olika djur du kan bli fadder åt och som tecken på din omtänksamhet får du WWF's presentbox eller mjukisdjur.

Mer info hittar du härLänken öppnas i nytt fönster

 

Av: EmmaJ

Datum för publicering

  • 2007-11-26
Anmäl
2017-11-21 08:48 #1 av: Eda

Årets julklapp är nu utsedd av HUI Research, det blev elcykeln , så lite klimatsmart blev valet om man jämför med bilåkning!  

I Test av elcyklar, står förutom testen 
"Köp en elcykel - regeringen betalar en fjärdedel! I regeringens nya klimatsatsning ingår bland annat en subvention vid köp av en elcykel. Subventionen träder officiellt i kraft 1 januari 2018, men går att ta del av retroaktivt om du köpt din elcykel efter 20 september 2017. Så spara kvittot om du går i elcykeltankar! Premien kommer täcka en fjärdedel av cykelns kostnad upp till 10 000 kronor. Exakt hur premien ska utformas är inte klart än, men så fort det är det kommer du kunna ta del av det här!”

Se: https://www.test.se/elcyklar 
.................................................................

Bra tips med fadderskap till WWF eller gåva till någon hjälporganisation som Läkare Utan Gränser, SOS-Barnbyar, Stadsmissionen m.fl.

I min egen  blogg har jag förslag på julklappar för personer med rörelsehinder, synnedsättning eller demenssjukdom

Se: https://handikapptips.wordpress.com/2017/11/19/forslag-pa-presenter-julklappar/

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.