06. Varelser

Bäckahästen

2008-09-24 09:05 #0 av: Migoff

Bäckahästen är ett lömskt rovdjur som lever i sötvatten. Det finns både bäckahingstar och bäckaston, men om de verkligen parar sig vet man inte, eftersom ingen någonsin har sett ett bäckaföl eller två bäckahästar rillsammans. Bäckahästen ser ut som en storvuxen grå eller vit häst, men om ma…

Bäckahästen för med sig offren ut i vattnet.

Bäckahästen är ett lömskt rovdjur som lever i sötvatten.

Det finns både bäckahingstar och bäckaston, men om de verkligen parar sig vet man inte, eftersom ingen någonsin har sett ett bäckaföl eller två bäckahästar rillsammans. Bäckahästen ser ut som en storvuxen grå eller vit häst, men om man studerar dess tänder närmare upptäcker man att den har rovdjurständer istället för vanliga hästtänder.

En bäckahäst bor oftast i vattenfyllda grottor eller hålor, vars golv är fyllda med skelettrester efter djurets byten.

Eftersom bäckahästen gärna jagar människor och andra intelligenta varelser finns där ofta skatter av olika slag. Dess jaktmetoder är lömska.

Favoritmetoden är att låtsas vara en helt vanlig häst för att kunna närma sig en människa i närheten av ett vattendrag. När den kommer inom 10 meters avstånd kan den göra en psykisk attack.

Bäckahästar kan lätt dominera vanliga hästar med sitt starka psyke, varför den ibland kan uppträda som ledarhäst i en flock vildhästar, för att lura till sig offer.

Bäckahästen kan anfalla med sin psykiska förmåga. Om attacken lyckas blir offret lockat att klättra upp på bäckahästens rygg. Djuret rusar då ut i vattnet med sin hjälplöse ryttare och dränker denne. Den psykiska attackens effekt varar i två minuter eller tills offret hamnar i vattnet.

(Faktan tagen från http://www.mythsandlegends.net/backahasten.html)

 

Anmäl
2008-09-24 17:43 #1 av: EmmaG

Oho! Bäckahästen är väl en härlig varelse!

Anmäl
2009-01-31 21:58 #2 av: EmmaG

*putt*

Anmäl
2009-02-02 17:30 #3 av: Sehvrin

Intressant artikel, fast tyvärr känns den lite som om den är skriven för ett rollspel än för allmän information om bäckahästen...

Jag tycker att bäckahästen är en väldigt intressant mytologisk varelser och den har ju en del motsvarigheter i andra länder, kanske då främst Kelpien i England (och om jag inte minns fel så är det en Kelpie som bilden i artikeln föreställer, däremot vet jag inte hur stor skillnad det är mellan den och en bäckahässt, kanske ingen alls.)

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2009-02-02 20:17 #4 av: Molle08

Jag läser om bäckahästan i en bok som heter Johannesnatten

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.